Denne bloggen har jeg laget som en del av undervisningen min som medielærer ved Nordahl Grieg VGS.
Dette er vel mer et nettsted enn en tradisjonell blogg med oppdateringer. Kom gjerne med kommentarer.
Dette er en tekst i utvikling og jeg setter pris på innspill :)

fredag 15. februar 2013

Videojournalistikk - analyse

I det siste eksempelet mitt har jeg tatt utgangspunkt i en videoreportasje laget av Christian Thorkildsen. Han skriver om sitt eget arbeid med nettopp denne reportasjen  innledningsvis i boken Videojournalistikk - anbefales!


I en serie raske klipp ser vi Johannesen i aksjon sammen med politikollegaer. På lydsiden hører vi at Johannesen sier til en politimann at han skal avgårde til TV2 og delta i en debatt med politikeren Dag Terje Andresen.


Lyden i oppstarten av denne reportasjen er synclyd som forteller hva som skjer, ikke intervju eller reporterens kommentarstemme. Reportasjen er laget for Aftenspostens nettavis og vi ser Aftenspostens logo i høyre hjørne øverst samt en plakat med navnet til Johannesen.

Et stykke ut i reportasjen kommer kommentarstemmen til Thorkildsen som sier “Arne Johannesen går en travel dag i møte. Deretter følger vi Johannesen på vei inn til intervju i TV2. Han småprater med sin motstander i heisen og deretter ser vi litt av selve intervjuet. Reporteren presenteres med teksplakat i det kommentarstemmen kommer inn.



Etter TV-intervjuet følger kamera Johannesen mens han går videre til en applell på Youngstorvet. Johannsen snakker innimellom til kameraet som følger ham. En humoristisk sekvens viser Johannsen som støter på en gruppe blitzere. Begge parter er enige om at politiet bør få mer fritid.


Informasjonen i reportasjen formidles som en blanding av kommentarstemme, intervju med Johannesen og situasjonslyd. Filmen om Johannesen er i sin helhet laget som en fortelling der vi følger fagforeningsmannen gjennom en dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar